...

θερμοπομποί Atlantic

θερμοπομποί Atlantic

θερμοπομποί Atlantic
θερμοπομποί Atlantic θέρμανση δια της φυσικής ροής αέρα [convection]

θερμοπομποί Atlantic. Τί είναι;

θερμοπομποί Atlantic: είναι θερμαντικά πάνελ που λειτουργούν δια της φυσικής ροής του αέρα, χωρίς βεντιλατέρ. Οι θερμοπομποί Atlantic τοποθετούνται στον τοίχο, αλλά και στο δάπεδο με ειδική βάση δαπέδου με ρόδες.

Δεν νοείται θερμοπομπός που να κάνει βεβιασμένη διάχυση της ζέστης (ή να έχει οποιαδήποτε τέτοια επιλογή λειτουργίας με ανεμιστήρα)! Είναι απλό: ο θερμοπομπός λειτουργεί δια της φυσικής ροής του αέρα, γι’αυτό το λόγο και αποτελεί υγιεινή θέρμανση (δεν ξηραίνει την ατμόσφαιρα). Θερμοπομπός και βεντιλατέρ είναι δύο αντίθετοι τρόποι λειτουργίας!

 

θερμοπομποί Atlantic φυσική ροή του αέρα

Οι θερμοπομποί Atlantic λειτουργούν διά της φυσικής ροής (convection εξου και convector, κονβέκτορας). Ο ψυχρός αέρας που βρίσκεται στα χαμηλότερα στρώματα του δωματίου εισέρχεται από το κάτω μέρος του θερμοπομπού, θερμαίνεται από την ειδική αντίσταση του σώματος και εξάγεται χωρίς βία από το πάνω μέρος του θερμοπομπού. Η αρχή της φυσικής ροής του αέρα μας επιτρέπει να θερμάνουμε ταχύτατα τον όγκο αέρα του δωματίου, χωρίς όμως να φυσάει θερμός αέρας, με άλλα λόγια χωρίς να ξηραίνεται ο αέρας του δωματίου.

Θερμοπομποι Atlantic

θερμοπομποί Atlantic πλεονεκτήματα

Χαμηλή κατανάλωση

αισθητήριο θερμοκρασίας χώρου ακριβείας

Έκαστος θερμοπομπός Atlantic διαθέτει αισθητήριο θερμοκρασίας χώρου ακριβείας, το οποίο βρίσκεται στο δεξιό κάτω μέρος του σώματοςπροκειμένου να προσδιορίζεται με πιστότητα η θερμοκρασία του χώρου. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο ψυχρός αέρας βρίσκεται στα χαμηλότερα στρώματα της ατμόσφαιρας.

ηλεκτρονικός θερμοστάτης με ενδεικτική λυχνία λειτουργίας

Οι θερμοπομποί Atlantic διαθέτουν ενσωματωμένο ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ (και όχι μηχανικό) θερμοστάτη ακριβείας. Έκαστος θερμοπομπός ελέγχει τη θερμοκρασία χώρου αυτόνομα [χωρίς κεντρικό θερμοστάτη], άρα με μεγαλύτερη ακρίβεια και οικονομία στην κατανάλωση. Με αυτό τον τρόπο μας δίνεται η δυνατότητα να έχουμε διαφορετική θερμοκρασία ανά χώρο εάν το επιθυμούμε. Για παράδειγμα, άλλη θερμοκρασία στα υπνοδωμάτια και άλλη στο καθιστικό.

 • Αθόρυβη λειτουργία
 • Απόκλιση σφάλματος ±0,1C°
 • Ακαριαία αντίδραση στις εντολές του αισθητηρίου θερμοκρασίας χώρου, διατηρώντας σταθερή τη θερμοκρασία χώρου, χωρίς αυξομειώσεις, δημιουργώντας ένα ευχάριστο περιβάλλον άνεσης.

 

κλείδωμα ρυθμίσεων

Δυνατότητα κλειδώματος (μπλοκαρίσματος) των ρυθμίσεων λειτουργίας του θερμοστάτη και της θερμοκρασίας για την αποφυγή τυχόν αλλαγών από τρίτους.

Ασφάλεια

ομοιογενής θέρμανση

Η ομοιογενής ανάδυση της θέρμανσης εξασφαλίζει τη χαμηλή θερμοκρασία της επιφάνειας του θερμοπομπού (έως 65°C). Ακόμα και όταν το σώμα εργάζεται αποδοτικά για τη θέρμανση του χώρου η επιφάνεια του θερμοπομπού είναι ανεκτή ακόμη και στο άγγιγμα του παιδικού χεριού.

στρογγυλεμένες γωνιές

Οι θερμοπομποί Atlantic με τις στρογγυλεμένες γωνιές καθίστανται ένα φιλικό εξάρτημα στο οικιακό περιβάλλον.

Θερμική ασφάλεια προστασίας

Ακόμα και στην περίπτωση που ο θερμοπομπός Atlantic σκεπαστεί π.χ. με ρούχα (απαγορεύεται), τότε η θερμική ασφάλεια του σώματος διακόπτει αμέσως τη λειτουργία του. Ο θερμοπομπός θα επαναλειτουργήσει με την απομάκρυνση του ρούχου. Επίσης, εάν ο θερμοπομπός τοποθετηθεί σε βάση δαπέδου με ρόδες και για κάποιο λόγο αναποδογυρίσει, τότε θα σταματήσει αυτομάτως τη λειτουργία του, καθώς διαθέτει ανιχνευτή κλίσης.

τοποθετούνται άφοβα στο μπάνιο

Οι θερμοπομποί Atlantic είναι διπλής μονώσεως (Classe II). Τοποθετούνται άφοβα στο μπάνιο, καθώς παρέχουν προστασία από υγρασία και υδρατμούς.

Υγιεινή θέρμανση

θωρακισμένη αντίσταση

Οι θερμοπομποί Atlantic θερμαίνουν το χώρο υγιεινά. Διαθέτουν θερμική αντίσταση θωρακισμένη σε αλουμίνιο. Δεν πυρακτώνεται και κατ΄ επέκταση δεν καίει το οξυγόνο της ατμόσφαιρας

οι θερμοπομποί Atlantic δεν έχουν βεντιλατέρ!

Οι θερμοπομποί Atlantic δε φυσάνε ζεστό αέρα. Παράγουν ζέστη που διαχέεται δια της φυσικής ροής, αρμονικά στο χώρο! Σε αντίθεση με άλλα μέσα θέρμανσης – αερόθερμα και air conditions – που φυσάνε ζεστό αέρα, οι θερμοπομποί Atlanticπροσφέρουν μια ευχάριστη ζεστασιά, που διαχέεται αρμονικά στο χώρο.

περσίδες εξαγωγής ζέστης

Οι περσίδες εξαγωγής της ζέστης είναι σχεδιασμένες με κλίση προς το δάπεδο, έτσι ώστε να μην εισέρχεται σκόνη στο εσωτερικό του σώματος. Κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν παρατηρείται καύση σκόνης όταν ο θερμοπομπός είναι σε λειτουργία και ως εκ τούτου ο τοίχος διατηρείται καθαρός.

θερμοπομποί Atlantic περιγραφή
Θερμοπομποι Atlantic σωστή τοποθέτηση

θερμοπομποί Atlantic

| Τεχνικά χαρακτηριστικά

 

 • Πλήρως αθόρυβη λειτουργία

 • Ενσωματωμένος ηλεκτρονικός θερμοστάτης χώρου (απόκλιση ± 0,1C°)

  Άμεση αντίδραση του θερμοστάτη στις αλλαγές της θερμοκρασίας δωματίου, αθόρυβη λειτουργία και σταθερή διατήρηση της επιλεγμένης θερμοκρασίας.

 • Αισθητήριο θερμοκρασίας χώρου (sensor)

 • Χαμηλή κατανάλωση, αμεσότητα θέρμανσης

  Οι θερμοπομποί Atlantic δεν παρακρατούν θερμότητα, την αποδίδουν 100% στο χώρο. Η καταναλισκόμενη ενέργεια σε ρεύμα μετατρέπεται εξ ολοκλήρου σε θερμότητα.

 • Δεν ξηραίνουν τον αέρα

  Οι θερμοπομποί Atlantic διαθέτουν ψυχρή αντίσταση, θωρακισμένη σε αλουμίνιο προκειμένου να μην πυρακτώνεται. Ως εκ τούτου δεν καίει το οξυγόνο της ατμόσφαιρας και δεν ξηραίνει την ατμόσφαιρα.

 • Οι θερμοπομποί Atlantic έχουν μικρές, πρακτικές διαστάσεις για τοποθέτηση στον τοίχο ή σε ρόδες δαπέδου.

 • Διάχυση θερμότητας από το μπροστινό μέρος του πάνελ

  Οι θερμοπομποί Atlantic διαχέουν τη ζέστη από τις περσίδες που βρίσκονται στην πρόσοψη του σώματος με κλίση προς τα κάτω. Εμποδίζεται η συσσώρευση σκόνης στο εσωτερικό του σώματος και η διάχυση της ζέστης στο δωμάτιο γίνεται αρμονικότερα.

 • Θερμική ασφάλεια προστασίας από υπερθέρμανση

  Οι θερμοπομποί Atlantic διαθέτουν θερμική ασφάλεια ασφαλείας. Αν λοιπόν ο θερμοπομπός σκεπαστεί (απαγορεύεται!) ή αναποδογυρίσει (όταν στηρίζεται σε ρόδες δαπέδου) σταματάει αυτομάτως τη λειτουργία του.

 • Ασφάλεια !

  Η εξωτερική επιφάνεια του σώματος δεν καίει και δεν προκαλείται έγκαυμα. Οι θερμοπομποί Atlantic έχουν τοποθετηθεί σε πολλούς παιδικούς σταθμούς.

 • Διπλής μονώσεως Classe II, προστασία κατά υδρατμών (Splash proof)

  Οι θερμοπομποί Atlantic τοποθετούνται άφοβα στο μπάνιο.